Lontoossa klassinen tyyli kohtaa rajojen rikkojat

posted in: Yleinen | 0

Lontoon muotiskene on eklektinen. Hillitty ja perinteinen muoti kohtaa boheemin ja rönsyilevämmän tyylin, riippuen mihin kaupunginosaan matkustat. Ei olekaan ihme, että Lontoo on juhlittu muodin mekka ja kaupunki kuhisee uusia trendejä. Paras tapa tutustua paikallisten tyyliin on istuutua kahvilaan vilkkaalla alueella ja nauttia ohikulkijoiden upeista asukokonaisuuksista.

Lontoossa muotinäytös

Sasu Kauppi suosii Lontoon muotiskeneä

Lontoo on muotisuunnittelijoiden paratiisi ja yksi kaupungin tunnetuimmista muotikouluista on Central Saint Martins, josta suomalainen vaatesuunnittelija Sasu Kauppi on valmistunut. Valmistumisen jälkeen hän on luonut kansainvälisen uran muotisuunnittelijana. Kaikista isoista muotikaupunkien muotiskeneistä Lontoo tekee edelleen suurimman vaikutuksen Kauppiin.

Suunnittelijat ja pukeutujat saavat mennä täysin taide ja fiilikset edellä, toisin kuin joissain muotimaailman konservatiivisemmissa keskuksissa. Eri katukulttuurit ja niiden evoluutiot pitävät mielenkiinnon asian ytimessä. Myyntien kannalta Lontoo ei taida vieläkään olla ykköspaikka, mutta luovuuden ja ajattelun vapauden kohdalla se varmasti on kärkisijoilla.

SSSU-mallisto
Sasu Kaupin SSSU-mallistosta (kuva: Sasu Kauppi)

Lontoolainen tyyli on eklektinen

Klassinen englantilainen tyyli, jonka tunnistaa bleisereistä, kauluspaidoista, trensseistä, tweed-kankaasta, villaisista ruutuhuiveista ja tyylikkäistä nahkakengistä, näkyy edelleen vahvasti katukuvassa.

Klassinen tyyli

Lontoolaiset uskaltavat kuitenkin rikkoa rajojaan pukeutumalla korostan omaa identiteettiään, sekoittamalla eri tyylejä keskenään ja lisäämällä huolettomasti kirkkaita värejä ja kuoseja asukokonaisuuksiin. Kaupungin boheemeilla asuinalueilla, kuten Portobello Roadin läheisyydessä Länsi-Lontoossa, second hand ja vintage ovat kuumaa kamaa. Lontoon keskustan jättimäiset vaatekaupat välittää turisteille ja paikallisille rekeittäin eri hintatasoisia vaatteita ja asusteita laidasta laitaan.

Vaateliike

Missä kannattaa tehdä ostoksia?

Lontoossa juhlitaan eri tyylejä ja sieltä löytyy kulttuuria, arkkitehtuuria ja ostoksia jokaiseen makuun. Yksi suurimmista ostosalueista löytyy Oxford ja Piccadilly Circuksen ympäristöstä. Sukella isojen katujen lomasta Sohoon pikkukujille, josta voit löytää uniikkeja pienempiä ostospaikkoja. Muotitietoisen matkustajan kannattaa tutkia etukäteen, mistä Lontoon trendikkäimmät ”high fashion” liikkeet löytyvät. Kauppi shoppailee Lontoossa Dover Street Marketilla lähellä Piccadilly Circusta ja LN-CC:llä, Itä-Lontoossa.

Lontoossa katukuva

Lontoossa kannattaa ehdottomasti vierailla kuuluisalla Portobello Marketilla, Länsi-Lontoossa, jossa boheemi tyyli on huipussaan. Itä-Lontoo on trenditietoisten suosima alue, jossa kannattaa vierailla Shoreditchin läheisyydessä. Jos taas haluat käydä ihailemassa missä rikkaat tekevät ostoksensa, suunnista Sloane Streetille tai Old Bond Streetille, jotka sijaitsevat molemmat keskustan tuntumassa. Suurimmat ostoskeskukset Harrods ja Selfridges ovat myös vierailun arvoisia. Lisää listallesi myös Liberty ostoskeskus, jonka tunnelmallinen arkkitehtuuri tekee vaikutuksen, joka on Oxford Circuksen lähellä.

Tervetuloa Lontooseen!

Kirjoittaja: Martina Akrenius

(Kuvat: Pexels ja Unsplash)